Binnen 24 uur jouw grondstof gestort!
Alle soorten grond, zand en grind zijn door heel Nederland op voorraad. We leveren in 90% van de gevallen binnen 24 uur.
Ook afval afvoeren? Bestel grond in een afval container!
We bezorgen jouw grond in
een afvalcontainer van onze
partner containerhuren.nl

Brekerzand: Toepassingen, Samenstelling en Voordelen

Brekerzand, ook bekend als breekzand of voegzand, is een speciaal type zand dat veel wordt gebruikt in de bouw- en bestratingsindustrie. 

Het heeft unieke eigenschappen die het ideaal maken voor specifieke toepassingen. In deze tekst zullen we bespreken waarvoor brekerzand wordt gebruikt, de samenstelling en structuur ervan, en waarom het een waardevolle aanvulling is voor klussen.

De toepassingen van Brekerzand.

  • Het wordt gebruikt om voegen tussen bestratingstenen, zoals tegels, klinkers en stenen, op te vullen. Het zorgt voor stabiliteit en voorkomt dat de stenen verschuiven.
  • Tegelwerk: Brekerzand kan ook worden gebruikt bij het leggen van tegels om de ruimte tussen de tegels op te vullen en een gelijkmatig oppervlak te creëren.
  • Tuinbouw: In tuinprojecten wordt brekerzand soms gebruikt als een onderlaag voor kunstgras of als een basis voor zandbedden in speelgebieden.

Grond | Zand | Grind in cijfers

Naast onze passie voor de beste grondstoffen zijn wij ook enorm trots op wat we hebben betekend voor onze klanten.

Tevreden kanten
0 K+
Leveringen
0 K+
Reviewscore
0 +
Jaar ervaring
0 +

Samenstelling en structuur

Brekerzand is doorgaans samengesteld uit zeer fijne zanddeeltjes. De korrelgrootte is relatief uniform, waardoor het gemakkelijk kan worden ingevoegd in de voegen tussen bestratingstenen. Belangrijk is dat brekerzand vrij is van verontreinigingen zoals klei, slib en organisch materiaal, omdat deze de eigenschappen van het zand kunnen aantasten.

De structuur van brekerzand is ontworpen om een optimale dichtheid te bereiken wanneer het in de voegen wordt aangebracht. Dit helpt bij het creëren van een stabiel oppervlak en voorkomt ongewenste beweging van de stenen of tegels.

De voordelen van Brekerzand

Het gebruik van brekerzand heeft verschillende voordelen voor bouw- en tuinprojecten:

  • Stabiliteit: Brekerzand zorgt voor stabiliteit tussen bestratingselementen, wat cruciaal is om te voorkomen dat stenen of tegels verschuiven of verzakken.
  • Waterdoorlatendheid: Het laat water gemakkelijk door, wat helpt bij de afwatering en voorkomt dat regenwater zich ophoopt tussen de voegen.
  • Esthetiek: Brekerzand helpt bij het handhaven van een nette en aantrekkelijke uitstraling van bestratingsprojecten door onkruidgroei te verminderen en voegen gelijkmatig op te vullen.
  • Duurzaamheid: Het bevordert de duurzaamheid van bestrating en tuinprojecten door de voegen stevig te vullen en de levensduur van de constructie te verlengen.
Zo simpel hebben we het gemaakt!

Kiezen, bestellen & leveren

Zoek jouw grondstof

Maak een keuze voor jouw gewenste grondstof.

Online & telefonisch bestellen

Wil jij een bestelling plaatsen? Bestel gemakkelijk online of bel met onze klantenservice.

Levering

Wij leveren jouw bestelling binnen 48 uur door heel Nederland. Kies voor los gestort of levering in bigbag(s)

Reviews

Wat zeggen klanten over ons?

Ben jij de volgende die ons een positieve reviews geeft?

4.7/5