Binnen 24 uur jouw grondstof gestort!
Alle soorten grond, zand en grind zijn door heel Nederland op voorraad. We leveren in 90% van de gevallen binnen 24 uur.
Ook afval afvoeren? Bestel grond in een afval container!
We bezorgen jouw grond in
een afvalcontainer van onze
partner containerhuren.nl

Straatzand: Toepassingen, Samenstelling en Voordelen

Straatzand, ook wel bekend als ophoogzand of vulzand, is een veelgebruikt bouwmateriaal dat essentieel is voor bestratingsprojecten en andere bouwklussen. 

Dit type zand heeft specifieke eigenschappen die het ideaal maken voor verschillende toepassingen. In deze tekst zullen we bespreken waarvoor straatzand wordt gebruikt, de samenstelling en structuur ervan, en waarom het een waardevolle keuze is voor klussen.

De toepassingen van straatzand.

Straatzand heeft diverse toepassingen in de bouw- en bestratingssector. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen:

  • Bestrating: Het wordt gebruikt als basislaag onder bestratingselementen, zoals tegels, klinkers, en betonplaten. Het zorgt voor stabiliteit en helpt bij het creëren van een vlak en duurzaam oppervlak.
  • Funderingen: Straatzand kan worden gebruikt als een tijdelijke fundering bij het bouwen van tijdelijke constructies, bijvoorbeeld bij het plaatsen van bouwsteigers of bouwketen.
  • Tuinprojecten: Het wordt gebruikt voor het nivelleren van tuinbedden, het aanleggen van tuinpaden en het creëren van gelijkmatige oppervlakken in de tuin.

Grond | Zand | Grind in cijfers

Naast onze passie voor de beste grondstoffen zijn wij ook enorm trots op wat we hebben betekend voor onze klanten.

Tevreden kanten
0 K+
Leveringen
0 K+
Reviewscore
0 +
Jaar ervaring
0 +

Samenstelling en structuur

Straatzand heeft een specifieke samenstelling en structuur die geschikt zijn voor bouw- en bestratingsprojecten. Het bestaat uit zandfracties met korrelgroottes variërend van fijn tot grof. De exacte samenstelling kan variëren, maar het zand moet doorgaans vrij zijn van verontreinigingen zoals klei, slib en organisch materiaal, omdat deze de eigenschappen van het zand kunnen aantasten.

De structuur van straatzand is zodanig ontworpen dat het kan worden gecompacteerd om een stevige ondergrond te creëren. Het moet voldoende draagkracht hebben om het gewicht van bestratingselementen te ondersteunen en tegelijkertijd een goede waterdoorlatendheid behouden om waterophoping te voorkomen.

De voordelen van straatzand

Het gebruik van straatzand biedt verschillende voordelen voor bouw- en bestratingsprojecten:

  • Stabiliteit: Straatzand zorgt voor de benodigde stabiliteit onder bestratingselementen, waardoor verzakkingen worden voorkomen.
  • Egaliseren: Het helpt bij het egaliseren van oppervlakken, wat essentieel is voor de aanleg van bestrating, het plaatsen van fundamenten en het creëren van een aantrekkelijk landschap.
  • Drainage: Straatzand zorgt voor een goede afwatering, wat cruciaal is om waterafvoer te reguleren en schade aan bestrating te voorkomen.
  • Duurzaamheid: Dit materiaal heeft de neiging om langdurig zijn structuur te behouden, waardoor het een duurzame keuze is voor projecten.
Zo simpel hebben we het gemaakt!

Kiezen, bestellen & leveren

Zoek jouw grondstof

Maak een keuze voor jouw gewenste grondstof.

Online & telefonisch bestellen

Wil jij een bestelling plaatsen? Bestel gemakkelijk online of bel met onze klantenservice.

Levering

Wij leveren jouw bestelling binnen 48 uur door heel Nederland. Kies voor los gestort of levering in bigbag(s)

Reviews

Wat zeggen klanten over ons?

Ben jij de volgende die ons een positieve reviews geeft?

4.7/5